Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Jacobs'vrucht

Jacob's vrucht met voorjaarsgroente.
Beetje luxe maar zo lekker.
Een recept van Anne


Kook wat groene groenten zo nodig beetgaar zoals verse snijbonen, asperges, koolrabi, courgettes.
Bak in wat olie de Jacob's mosselen krokant en bruin (± 3 à 4 minuten)

Roerbak de groente door wat boter en olie.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Als je jonge postelein gebruikt, dit pas op het laatst erdoor mengen.

Maak schuim van room, peper en wat Pernod.
Serveer direct.

Drink hierbij een mooie witte (liefst belegen) Bourgogne.
Een Saint Veran of Maçon Villages van Terre Incognita past er ook uitstekend bij.
Iets uitdagender is een Viognier uit de Pays d'Oc, maar liefst houtgerijpt.

Liever een klassieke wijn, kies dan een Riesling uit de Elzas!


Andere ideëen met jacobs's vruchten?
- Jacob's vrucht met sjalotjes en eekhoorntjes brood.
- met krokant uitgebakken spek
- Jacob's vrucht met citroenboter en aardappel mousseline.
- met venkel,
- met Ras-el-hanout (Turks kruiden mengsel) en uitjes,
- met een pompoen pannenkoekje en satésaus,
- met een puree van Vitelotte-aardappelen, geroosterde sesamzaad, geconfijt sinaasappel zeste, en met een vinaigrette gemaakt van sinaasappelsap en extra-vierge olijfolie,
- met rucola, chilipeper en Parmezaanse kaas,
- als een tom-pouce gebakken,
- met een schuim van pastinaken,
- met witlof, roodlof en een blauwe-kaas dressing,
- gepaneerd,
- met aardpeer-puree en krokant gebakken spek of
- met tuinbonen, doperwten en sperziebonen,
- met zeekraal,
- met soja saus en gebakken uitjes,
- rauw gemarineerd
- met bosuitjes, limoen en olijfolie,
- of met basilicum.
- Met guacamole en avocado.
- Gepaneerde Jacob's vrucht of op houtvuur met sherry of met morieljes.

Iets gedurfd? 
- een carpaccio van bloed- en gewone sinaasappel maken en daarop rauwe schijven (zeer verse) jacob's vruchten erop leggen.
Een dressing maken van sinaasappelsap, limoensap, piment, olijfolie, verse tijm, ietsje mosterd, peper en zout.
Direct serveren.