Home made cointreau
Home made Cointreau
Beter dan de echte Cointreau !!! Uw mini-likeurfabriekje ziet er ook prachtig uit!
Bereiding
Doe in een royale weckpot ca
0,5 ltr alcohol ( 85-90 % sterkte) en voeg er
schilletjes grapefruit en
± ½ bittere appelsien aan toe.
Hang daar, net boven (±0,5 - 1cm), aan een touwtje (of in een netje) een zuivere sinaasappel waarin een stuk of 5 kruidnageltjes gestoken zijn, sluit de pot.
De zuivere alcohol verdampt, condenseert vervolgens op de sinaasappel, lost wat van de etherische olie uit de schil op, en druppelt terug in de vloeistof.
Ondertussen neemt het nog wat van de kruidnagel mee.
Liefst op donkere maar niet koude plaats opslaan.
Na een twee weken tot een maand kun je de aangemaakte en afgekoelde suikersiroop toevoegen (280-380 gram suiker opgelost in 0,375 ltr water). Daarna 3 theelepels glycerine toevoegen.
Minstens een week laten narijpen.
Zo nu en dan krachtig doorheen schudden.
Filtreren en klaar.
De toevoeging van ca 25 cl whisky aan de drank verhoogd nog het smaakgenot (niet verplicht).
Bron: scarlet