Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Grissini

Grissini
Heerlijk bij het aperitief, bij soep of zo maar...

Meng 250 gram bloem met 1 tl bruine suiker en 1 tl zout .
Voeg 1.8 dl warm water toe en meng tot een deeg.
Kneed op een bebloemd werkvlak tot een gladde bal.
Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats (tot het verdubbelt in volume).

Verwarm de oven voor op 240°C.
Vet 2 bakplaten in.
Kneed het deeg nogmaals en rol uit tot een worst van 6 cm dik.
Snij in plakjes van 1 cm en rol elk van deze plakjes uit tot een dunne sliert.
Bak de gressini 15 minuten gewoon of gedraaid en serveer ze eventueel met een dip of met een plakje Parmaham en basilicum opgerold of niet!
- of met Monchou en paprika poeder.

Andere gressini:
- met maanzaad
- met kruiden of
- met kaas.

Versnijd eventueel wat groene olijven en verdeel over de deegslierten voordat ze gebakken worden.
Doop gebakken gressini in Mascarpone en daarna rollen in een mengsel van verse vijgen en gehakte noten.
Drink hierbij een glas Sherry of een heerlijk gekoelde wiite wijn.