Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Vesevo

VESEVO - Grandi Vini Campani
Campania kent een speciaal microklimaat. Hierdoor is het rijk aan mineralen, fundamenteel voor het kweken van verfijnde druiven met een unieke complexiteit.
Vesevo bottelt verschillende van Campania's traditionele druivenvariëteiten met inbegrip van: Falanghina, Greco Di Tufo, Fiano Di Avellino, en Aglianico.

De wijnbouwgeschiedenis van Campania wordt beschreven in het boek van Odyssee, waarin Homerus ons vertelt over de `spontane´ culturen langs de Tirraneanse kust (Golf van Napels). Een deel van wat later Magna Grecia is geworden, stond destijds al bekend als `land van wijn´ of eerder `land van de wijnposten´ (Enotria).
Dit bewijst dat de wijnbereiding in dit gebied terug gaat naar ver vóór de dagen van  Ulysses, toen zeelieden Mycenaen en Phoenicians vele prestigieuze Oosterse wijnstoksoorten, snoei- en landbouwmethodes verbreiden, die ooit alleen maar gebruikt werden in Caucasus en Klein-Azië.

De wijnen afkomstig uit Campania waren populair bij de hoge klassen uit Rome tot de vreselijke uitbarsting van de Vesuvio.
Iedereen dacht daarna dat dat het einde zou zijn van de lokale cultuur. Door de eeuwen heen, is de inwoners alles teruggegeven wat tweeduizend jaar daarvoor bij hen werd weggehaald. Alle lava brokkelde af en werd geleidelijk aan een zeer vruchtbaar land, rijk aan mineralen die fundamenteel waren voor het kweken van druiven met unieke complexiteit en finesse.

Met verwijzing naar de Vesuvio werd besloten om het bedrijf Vesevo te noemen, naar de oude naam van de vulkaan.
Dankzij de gunstige condities van het land en het microklimaat, kunnen de wijnmakers een zorgvuldige selectie maken van de beste wijngaarden.
Hierdoor kunnen ze de beste tijd van het jaar kiezen voor het oogsten en de wijnen maken van de beste druiven. Nu laten de moderne technologie en ervaring op het gebied van wijnbereiding Vesevo toe om wijnen te produceren, waarin de belangrijkste interpretatie terugkomt van duizenden jaren van wijnbereidingstraditie.

DE WIJNEN:
Vesevo Falanghina Beneventano
Gemaakt van 100% Falanghina.
Lekker met lichte hoofdgerechten, witvlees, witte vis, asperges en jonge kazen.

Vesevo Aglianico rosso Benefato - uitverkocht!
Gemaakt van 100% Aglianico druiven.
Lekker met stoere stoofpoten, oude kazen en gegrild vlees.
Bron & foto's: WT