Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Gevulde tomaten

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd de kapjes van de tomaten af en bewaar ze.
Hol de tomaten uit en bewaar de pulp.

Snipper uien en teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan

Fruit de ui en de knoflook. Laat dit mengel onder voortdurend roeren 3 minuutjes bakken.
Bak de gehakt rul. Voeg 1 pakje rode curry eraan toe en bak het mee.
Neem de koekenpan van het gas en voeg de peterselie en tomatenpulp (of een blik tomaten blokjes) toe.
Breng op smaak…. Het moet pittig en zout genoeg zijn!

Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg hier plakken brood, peper en zout + nog iets olijfolie.
Dan de uitgeholde tomaten erop, weer zout en peper. Vul ze met het mengel.
Doe wat geraspte kaas erover en leg de kapjes er weer op.

Besprenkel alles met wat olijfolie

Laat het gerecht gaar worden in de oven in ongeveer 25 minuten.
Laat het rusten gedurende 10 minuten in de warme oven voordat je het op tafel zet.

P.S. voor de Mediterraanse smaak hebben wij een paar zwarte olijf plakjes eraan toegevoegd.

Drink hierbij een stoere rosé of een licht gekoelde Zinfandel.