Gevulde champignons
Deze champignons zijn gevuld met kaas en pesto en ze worden zacht worden in de bbq.
De kaas en pesto smelten en de champignons krijgen extra veel smaak, wat zorgt voor een heerlijk en voedzaam hapje! Lekker als voorgerecht of bijgerecht.
Verwarm de bbq voor. Breek de stelen van de champignons af zodat er een holte ontstaat Meng in een kom 150 gram geraspte jonge kaas met 5 eetlepels pesto.
Vul de champignons met het mengsel.
Doe de champignons in een stukje aluminiumfolie, vouw helemaal dicht en leg de gevulde champignons voor ongeveer een half uurtje op de bbq.
Strooi wat grof gemalen peper over de gevulde champignons
Ander vulling:
1 - geraspte jong belegen geitenkaas, verse tijm en een beetje olijfolie.
2 - kippengehakt met een eierdooier, wat uitgeperst knoflook, iets basilicum, zout en peper.
3 - Boursin met fijn gesneden uien en zwarte peper.
4 - Kleine blokjes gebakken spek met gestoofde spinazie, mascarpone, peper, zout en nootmuskaat.
5 - kruidenboter, fijngehakte sjalotjes, wit broodkruim, blue stilton kaas, fijngehakte verse salie en verse fijngehakte bladpeterselie.
6 - Gehakt met crème fraîche en lente ui en de champignons in spek ontwikkelen.
Drink hierbij een zachte fruitige wijn als bijvoorbeeld een Australische blend van Chardonnay/Semillon.
Bron: bbqforum, smulweb,