Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Gefrituurde flensjes

Gefrituurde notenflensjes van Petra
Een heerlijk dessert met een hang naar nostalgie.
Zo gewoon, maar zo bijzonder!
"Want als wij een miljoen winnen, eten wij dan toch nog flensjes op vrijdag" Ralph"


Maak een flensjesbeslag zoals je gewend bent,
maar voeg iets notenliqueur en wat zeer fijngehakte noten er aan toe.
Bak van dit heerlijk geurend beslag dunne flensjes en laat ze afkoelen.
Rol ze zo strak mogelijk op.

Frituur deze rolletjes in olie krokant en bestuif ze met suiker
(als je het lekker vindt met kaneelsuiker).
Serveer deze krokantjes met karamelsaus
(fudge laten smelten met room) en eventueel een bolletje ijs.



Drink hierbij een glas Sauternes.
Zelfs jonge kinderen proeven graag een slokje! (een klein stokje dan wel!).


Basis recept flensjesbeslag;
Meng 200 gram gezeefde bloem met 10 gram suiker en een beetje zout .
Voeg er 0.4 dl volle melk aan toe en roer glad.
Giet de massa door een zeef en meng er tenslotte 5 eieren en iets gesmolten boter aan toe (of olie).
Meng goed door elkaar.


Basis recept voor "water" pannenkoekjes:
Vermeng 450 gram bloem met 1/4 liter kokend water .
Voeg er een 1/2 glas koude water en wat zout bij en kneed tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten en verdeel het deeg in twee en vorm er 2 worsten van ± 5 cm dikte mee.
Snijd die in stukken van 2.5 cm dikte.
Rol de stukken deeg uit tot pannenkoekjes.
Bestrijk de helft met wat olie en leg een andere helft erop.
Bak ze 5 minuten in een droge maar niet te hete pan.
Draai ze om en bak ze nog 5 minuten.
Haal ze uit elkaar en plooi ze dubbel.
Lekker met eend, kip en curry's.