Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Gachucha rijst

Gachucha rijst
Een recept uit het Baskenland, meegenomen door Richard en Jannetta.
Gachucha betekend glimlach!


Bak 2 uien glazig en voeg 2 gepelde en in blokjes gesneden vleestomaten toe (of een blik gepelde tomaten).
Voeg rijst + 2 1/2 keer het gewicht van de rijst aan water toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het aan de kook komen en voeg nog 150 gram olijven en plakken Chorizo worst toe.
Dek het af en laat het geheel zachtjes sudderen tot alle vocht is opgenomen.

Iets piment d'Espelète er over strooien en geniet van deze rijst enkel als gerecht of met een gebakken visje.

Drink hierbij een glas gekoelde witte wijn (van de Garganega druif) of een rosé, maar dan wel een stevige!