Franche-Comté
![]() Frisse berglucht, rijke oogst en een koninklijke rondreis Met al zijn meren, bossen en bergen, is het terroir van de Franche-Comté een gulle basis voor de regionale keuken. Het levert paddestoelen, fruit en honing. De bergbeken zitten vol met forel en baars, en van die sappige bergweiden komen de beste kazen van Frankrijk. Veehouderij Rund- en varkensvlees (vache de Montbéliardes) Gevogelte Wild Landbouwproducten Appelen Frambozen Kwetsen Mirabellen Kersen Vis Forel Karper Kikkers ![]() Comté, heerlijk met een glas Vin Jaune meer weten over Vin jaune en vin de paille>>> Vacherin Mont d'Or Bleu de Gex-Haut-Jura Emmental grand cru label rouge (uit ongepasteuriseerde melk vervaardigd) kan tot 70 kg per stuk wegen Gruyère (kazen van 35 tot 50 kg) Morbier Cancoillotte (smeerkaas) Volvette Munster Gêromé Vleeswaren Gerookte ham Saucisson Gezouten vleeswaren Gerookte borrelworstjes uit Montébêliard Morteau en Jésus de Morteau (kookworst) Suiker- en banketbakkerswerk Bergamotes de Nançy Cailloux des Vosges Chanoinesses de Remiremont Chocolade met kisch Bûchettes de Vesoul Pavés bisontins Tuilettes de Gray Bosbessentaart (ook met veenbessen) Pastilles uit de Vogezen (met dennengeur van de Vogezen) Wijnen Côtes-du-Jura Arbois Vin Jaune (beroemde Château-Châlon) Etoile (mousserend) Vin de Paille Dranken en brandewijn Lotharingsbier Witte brandewijn verkregen van fruit als Williams peer, mirabelle, myrtille, kwetsen, frambozen en! ook mineraal water uit Vittel en uit Contrexéville Gastronomie ![]() Quenelles van snoek Quiche Hazenpeper Reebout Poularde au Vin Jaune In Riesling gebraden haan Potée comtoise Pochouse (visragout) |