Foccacia
Voor een heerlijke focaccia .... niet te moeilijk en veel resultaat !!! Dit is een recept van Lion. 500 gram bloem 10 gram suiker 10 gram zout 20 gram verse gist (te koop bij de bakker) 2,5 dl lauw water 1 dl olijfolie. In het water de gist en de suiker oplossen, gezeefde bloem beetje voor beetje erdoor mengen tot een papje. Eventueel naar eigen smaak zongedroogde tomaatjes/ olijven/ kappertjes of andere kruiden erbij toevoegen. Zout en olijfolie erbij en lekker kneden. 30 minuten laten rusten. Bakplaat invetten, deeg uitrollen ter grootte van de bakplaat, bestrooien met zout en oregano. In de oven afbakken op 240° ongeveer 5 tot 7 minuten. Dit brood smaakt heerlijk met een scheut extravierge olijfolie, een goed glas wijn en wat gezellige vrienden. Een goed glas wijn kan een wit (een Chardonnay), een rosé of een rode (Cabernet Sauvignon) zijn. |