Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Fazant - zuurkool

Super makkelijke Fazant met zuurkool
Dit is een familie recept, van moeder op dochter enz...

Haal de poten en vleugels van een (hen) fazant .
Snijd de borsten van het karkas.
Snijd de filets in 4 gelijke stukken. Wrijf de poten en de vleugels in met zout en peper.

Verwarm 50 gr. ganzenvet en bak 100 gr. magere spekreepjes erin uit.
Schep de spekreepjes met de schuimspan uit de pan.
Bak de poten en vleugels rondom bruin.
Neem ze uit de pan.
Schep 200 gr. zuurkool door het bakvet.
Voeg 2 takjes thijm, 2 laurierblaadjes en 2dl witte wijn toe.

Leg de fazantenpoten en vleugels erin.
Laat het op laag vuur in ca. 50 minuten gaar worden.

Verhit wat boter. Bak de filets om en om bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
Verdeel de zuurkool, poten, vleugels en filets over 4 borden.
Schep er aardappelpuree naast.


Hier is een Riesling uit de Elzas of een gerijpte Viognier uit de Rhônestrek perfect bij.