Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Elzasser sushi

Sushi van zalm Elzasser wijze

Een hapje wat geweldig smaakt bij een Crémant.
Bijvoorbeeld de cuvée van Lafage: le Triple

Snijd 70 gram rauw zuurkool heel fijn.
Meng zuurkool, mespunt mierikswortel of 1 à 2 theelepels wasabi en
1 eetlepel slagroom door elkaar.
Breng de zuurkool op smaak met zout en peper.

Snijd de 80 gram zalmfilet in repen van ½ cm.

Spreid de 2 norivellen uit.
Verdeel de zuurkool er over.
Leg de zalmrepen erop. Rol de norivellen op tot langwerpige rollen. Laat in de koelkast opstijven.

Snijd de rollen in 8 sushi van ca. 5 cm lang.
Serveer met een mespunt mierikswortel of wasabi.


Een recept afkomtig uit les vins d'Alsace