Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Elzasser sushi..

Sushi van zalm Elzasser wijze

Een hapje wat geweldig smaakt bij een Crémant d'Alsace.
Bijvoorbeeld de cuvée 1908 van Metz gemaakt van 5 druiven:
Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir en... Chardonnay
 

Snijd 70 gram rauw zuurkool heel fijn.
Meng zuurkool, mespunt mierikswortel of 1 à 2 theelepels wasabi en
1 eetlepel slagroom door elkaar.
Breng de zuurkool op smaak met zout en peper.

Snijd de 80 gram zalmfilet in repen van ½ cm.

 

Spreid de 2 nori vellen uit.
Verdeel de zuurkool er over.
Leg de zalmrepen erop. Rol de norivellen op tot langwerpige rollen. Laat in de koelkast opstijven.

Snijd de rollen in 8 sushi van ca. 5 cm lang.
Serveer met een mespunt mierikswortel of wasabi.


Een recept afkomtig uit les vins d'Alsace