Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Eindeloos genieten!

 

Eindeloos genieten met een "wijnbeleving"

Men hoef geen wijnkenner te zijn om wijn te beoordelen.
Uiteindelijk zijn er twee smaken : Lekker of niet lekker!


6 flessen voor € 150.00

Mousserend
Champagne Premier Cru Blanc de Blancs Bruno Michel
Een droge, frisse en lichte champagne, gemaakt van 100% Chardonnay. In de neus wit fruit en aangename gisttonen, de mousse is levendig en intens, de smaak licht en verfrissend. Chardonnay is een van de drie typische champagnedruiven, maar de enige witte van het trio. Champagnes die enkel van de witte druif worden gemaakt, worden “Blanc des Blancs” genoemd.

De andere twee (blauwe) druiven, Pinot Noir en Pinot Meunier, ontbreken dus
in deze wijn. Dat geeft deze Champagne haar bijzondere karakter.
Bruno Michel boert al jaren biologisch. Samen met zijn vrouw Catherine beheerd hij 14 hectare wijngaard in de Champagne streek.
Het domein “Bruno Michel” werkt bewust met zeer lage opbrengsten: enkel de mooiste en beste druiven worden verwerkt tot drie prachtige champagnes
Een heerlijke biologische champagne voor bijzondere momenten!


Wit
Bergsig Estate Chardonnay Reserva
In de beste Chardonnay wijngaarden worden de druiven met de hand geselecteerd.
De vergisting vindt plaats op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten.
Frisse citroen, limoen geur met interessante rook tonen van de hout lagering. In de
smaak nuances van vers gebakken brood.
Zeer mooie zuivere wijn. Deze wijn is één van de meest bekroonde wijnen van Zuid-Afrika.

Meursault Victor Berard
De wijnen vergisten op volle barriques, zonder batonnage toe te passen.
De alcoholische gisting neemt zo'n 5 maanden in beslag.
Afhankelijk van de temperatuur van de cave (die hij nooit verwarmt) volgt hierop de malolactische gisting gedurende 3 maanden.
Een derde deel van de wijn ligt op nieuw hout, een derde 1 jaar en een derde 2 jaar oude vaten.

Deze Meursault heeft tonen van hazelnoot, boter, geroosterd brood, noten, vanille en citrus en prachtig rijp fruit in de neus.
Dit is mede te danken aan de hoge leeftijd van de wijnstokken.

Rosé
Domaine de Panery La glacíère
60 % Syrah en 40 % Grenache
A la saignée methode.
Voor een optimale oogst worden een minimum aan bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er gewerkt volgens ‘la lutte raisonnée’.
Dit is een methode waarvan het doel is om beter op de omgeving in te spelen, de natuur zo weinig mogelijk te belasten en de kwaliteit van de geproduceerde wijnen te verhogen.
De wijnen van Château de Panery hebben een sulfietgehalte dat ligt op slechts maximaal 60% van de toegestane norm.
In de neus expressief klein rood fruit (bosbessen, frambozen).
Een zuivere frisse en fruitige smaak met droge afdronk.
Voor deze rosé wordt gezocht naar expressie en evenwicht.
De gemiddelde productie bedraagt 250.000 flessen wijn per jaar.
De wijnen van Panery worden regelmatig onderscheiden met medailles en krijgen eervolle vermeldingen in de Guide Hachette, een toonaangevend wijngids in Frankrijk.

 

Een wijnbedrijf in handen van Rutger Gryseels, een stoere, eigenzinnige Nederlandse
wijnbouwer in Frankrijk, op de westelijke oever van de rivier de Rhône, nabij Pouzilhac en Angelique, ook een stoere en schattig dame.
In de tijd dat ze hier de scepter zwaaien winnen zijn wijnen veel prijzen op de internationale
wijnconcoursen.

Rood

Coyam = (Mapuche voor eik)
22% Carmenère - 12% Syrah - 30% Merlot - 34% Cabernet Sauvignon en 2% Mourvèdre.
De wijn heeft een diepe kleur, florale , fruitaroma’s in de neus, stevige
gestructureerd en complexiteit.
Alhoewel 15% alcohol is hij zeker niet lomp of vermoeiend, integendeel, de frisse vibrante zuren geven hem een souplesse die je naar een tweede glas doen verlangen.
Coyam versloeg in Santiago én in Parijs alle "grote" chileense wijnen zoals Almaviva, Casa Lapostolle, Sena enz.

Hij trouwens de goedkoopste wijn van alle deelnemers en een van de weinige
biodynamische producenten in Chili.
Coyam, sloeg in als een bom. Ongewone blend van Carmenère, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Mourvèdre resulteert in een massieve wijn die toch nog complex is.


Amarone Gino Fasoli
Corvina, Rondinella en Molinara
Volgens Amadio Fasoli schuilt het geheim van goede wijn in ‘uve sane’: gezonde en bovenal rijpe druiven.
Ook in de kelder moet het karakter van de druiven intact blijven. Er wordt niets toegevoegd. Het koolzuur dat tijdens de gisting ontstaat beschermt de wijn. Pas vlak voor de botteling wordt een minieme hoeveelheid zwavel toegevoegd.
Een diep rode wijn met warme aroma’s van donker fruit, kruiderijen als kaneel en vanille en een zoetje.
Heel vol en rijk met zachte tannine.
De tweelingbroers Amadio en Natalino Fasoli verbouwen sinds 1984 op biologische wijze hun druiven.
Doordat biologische boeren geen kunstmest mogen
gebruiken, zijn de opbrengsten altijd lager en de wijnen geconcentreerder.

In de wijngaard wordt er alles aan gedaan om de stokken zo gezond mogelijk
te houden.
Zo laat men bewust onkruid in de wijngaarden groeien, zodat denwaterhuishouding van de grond beter gereguleerd wordt. Enerzijds verdampt er minder water tijdens droog weer, anderzijds komt er minder water bij de stokken als er wel regen valt.
De grond is gezond als er meer dan 20 soorten onkruid groeien.
Hier gaat een aantal jaren overheen.



Proeflijsten uitprinten>>>