Edith's kip
Edith's kip
Zelfs de kinderen "Joep en Jeroen" vinden het lekker!
Kip in blokjes snijden, door de bloem halen waar zout en peper mee is vermengd.
Lekker bakken.
Wat in blokjes gesneden uien erbij bakken.
Kipbouillon en droge witte wijn er aan toevoegen totdat de kip net onder staat.
Edith keurt op dit moment ook de wijn!
+/- 20 minuten laten pruttelen, dan een beker crème fraîche, flink wat verse basilicum, wat peterselie en een beetje tijm erbij en klaar is het.
Lekker met een groene sla.
Drink hierbij de wijn die je gebruikt hebt.
Een Viognier uit de Languedoc is een goede keus of een Chardonnay zonder houtrijping.
Een lekkere variant is kip met snijbonen en peterselie.
Bak de kip.
Kook de snijbonen (grof gesneden) en laat ze goed uitlekken.
Bak knoflook, flink wat peterselie, iets dragon in roomboter en breng alle ingrediënten samen.
Heerlijk met rijst en een glas Viognier.