Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Da Vinci

Da Vinci
Da Vinci Chianti is afkomstig uit Toscane in het midden van Italië.

Toscane is de streek die zich het meest leent voor clichés over landschap, wijn en cultuur.
De meeste kloppen nog ook! Heuvels met cipressen, olijfbomen en wijngaarden.
Prachtige oude steden en stadjes.

Chianti is de bekendste wijn van Italië.
In het Chianti gebied is er een grote diversiteit aan grondsoorten.
Dit levert ook verschillende types wijn op. Deze wijn komt uit een gebied dat zachte en toch frisse wijnen oplevert.
Chianti bestaat uit verschillende deelzones, waarvan de zone Classico terecht het beroemdst is.



De wijnen
Chianti Pinot Grigio
Een goudgele kleur.
In de geur aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel.
De smaak is zacht en verfijnd, met frisse zuren. Lekker bij visgerechten, en wit vlees gerechten.
Tevens heerlijk als aperitief.

De Chianti DOCG van Da Vinci is een levendige wijn uit de omgeving van Florence en Siena.
Gemaakt van 100 % Sangiovese en een robijn rode kleur.
De geur is soepel met donker fruit en kruiden.
De smaak is fruitig, licht en soepel met wat peper en in de smaak en frisse zuren.


De Chianti Classico
90% Sangiovese, 10% Merlot
Een diepe paars-rode kleur. Een zeer kruidige neus met hints van viooltjes en kersen. een rijpe en gebalanceerde smaak, stevig met rijpe pruimen en donker fruit.
Een kruidige, volle afdronk.
bij typische Toscaanse gerechten zoals Pollo alla Cacciatora of Ossobuco.
Ook heerlijk bij gestoofd konijn of gebraden klein wild.
De streek waar Chianti Classico wordt gemaakt, ligt tussen Firenze en Siena in.
De bodem in het gebied bestaat uit een schisteuse klei "Galestro" genoemd. Deze klei is uitermate geschikt voor het verbouwen van Sangiovese.

De Chianti Riserva
85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Syrah, Canaiolo en Colorino.
In de neus veel fruit (o.a. kersen) met een ondertoon van vanille en kruiden.
Een gebalanceerde smaak met rijpe tannines die in goede balans zijn met het fruit en de kruiden.
Heerlijk als begeleider van gegrild rundvlees, gestoofd konijn, rijpe, zachte kazen en gerechten met truffel.
 



Foto's en bron: da Vinci - dgs