Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Crumbles & zo

Crumbles & Co
Crumble of kruimel top!
Algemene regel = dezelfde gewicht aan boter en suiker + het dubbele gewicht aan bloem.

Mengen met de hand of met de mixer

Zoete crumbles:
Cornflakes crumble
bruine suiker + cornflakes + koekjes (verkruimeld) + boter.
Lekker op bosbessencompote

Amandelcrumble

25 gram amandelen + 15 gram gesmolten boter +15 gram suiker + 15 gram bloem en een schepje suiker.
Lekker bij b.v. munster en venkel.
Noten crumble
hazelnoten + bruine suiker + bloem + boter en kaneel
Lekker bij appelen en bij rabarber
Dadel crumble
3 eellepels pecannoten + 5 grote dadels + vanille-extract
Lekker bij perziken

Pijnboompitjescrumble
150 gram gezouten boter + 75 gram bruine suiker + 200 gram bloem + 30 gram cornflakes en 30 gram pijnboompitjes.
Lekker met meloen en abrikozen

Crumble met amandelen, rozijnen en kaneel
lekker bij appelcompote
Speculaascrumble
Lekker bij gebakken appelen en een bolletje ijs
Mariabiscuitcrumble met pistache
Lekker bij gestoofde handperen.


Zoute crumbles:
Mosterdcrumble
125 gram boter + 125 gram bloem + 125 gram poedersuiker + 4 eieren + 150 gram grove mosterd.
Eerst suiker en eieren verwarmen tot 70 °C, dan de boter, de bloem en de mosterd erdoor mengen.
Het beslag op een bakplaat storten en ± 20 minuten bakken bij 160°C tot het mooi bruin gekleurd is.
Uit de oven nemen en verkruimelen.
Lekker bij het aperitief, bij wild (als reebiefstuk of wildzwijn) of bij een gebakken eendeborst.

Noten Parmezaan crumble
boter (of olie) + Parmezaanse kaas + pistachenoten + bloem
Lekker bij kip, bij zalm of bij prei

Brinta-peper crumble
lekker bij vis

Macadamia crumble
Macadamia noten + boter + zout + peper
Lekker bij kabeljauw.

Rozijnen-noten-3 kleuren peper crumble
Noten (naar smaak), gedroogde rozijnen, pepito's,
gedroogde papaya en veel 3 kleuren peper vermengen met
iets bloem en heel weinig boter als je dit gebruikt bij foie-gras.
Lekker bij foie-gras

Kastanje crumble
hazelnoten + kastanje + boter + verkruimelde kruidkoek.
Lekker bij groentegerechten.



Bron: recipestap - amuses bouches - acatinthekitchen - independent