Crème van Trijn
Crèmes van Trijntje.
Bailey's crème
Smeuïg, zacht en zoet
75 gram witte chocolade met 50 ml Baileys au bain-marie laten smelten.
1 ei en 2 eidooiers erdoor roeren.
Goed mengen en 250 gram crème fraîche erbij doen.
Laten afkoelen en in een syphon (spuitbus met koolzuur patroon) doen.
Spuit het in kleine glaasjes en serveer het met koffie en een mini Baileys erbij.
Je eigen Baileys maken?
Snelle recept:
Doe samen in een blender:
300 ml geconcentreerde gezoet melk
310 ml whisky
250 ml slagroom
15 ml chocolade siroop en
3 eieren.
P.S. Gekoeld en kort bewaren
en dit is de
Nutella crème
Lekker en niet mager
250 ml melk + 2 eetlepels suiker aan de kook brengen.
65 gram nutella erdoor roeren + 2 eieren en 2 eetlepels cocos .
(Niet meer op vuur zetten)
In oven plaatsen bij 165°C gedurende 40 minuten.
Hierbij kan gedronken worden:
Moscatel of een Passito di Pantelleria, beide dessertwijnen met een exotische tintje.
Chocolade crème
mager, maar toch lekker!
8 cl melk aan de kook brengen.
Melk op 170 donker gesmolten chocolade schenken en goed mengen.
1 eigeel erdoor roeren.
4 eiwitten stijf kloppen met 20 gram suiker.
1/3 van de eiwitten voorzichtig door de chocolade mengsel roeren.
Dan de rest van de eiwitten erdoor mengen.
In "kleine" glaasjes of schelpjes of een eierdop scheppen en minimaal 1 uur in de koelkast op laten stijven.
Drink hierbij een klein glaasje Banyuls.
Wat fruit erbij, kies dan voor frambozen... een sublieme combinatie!
Foto: smulweb