Confit de canard
Confit de Canard
Konfijten is een oude techniek van conserveren.
Het vlees wordt eerst een tijd in zout gezet en gaart daarna bij lage temperatuur in eigen vet gaar.
Traditioneel werd het geheel vervolgens in glazen potten gedaan en bleef zo maandenlang houdbaar.
Nu koop je het ook in blik!
Op 4 eendenbouten is
1 kilo ganzenvet,
4 takjes tijm,
4 tenen knoflook,
zeezout,
peper en laurier nodig.
Bestrooi de dag ervoor de bouten royaal met zout en peper uit de molen.
Leg ze 24 uur in de koelkast.
Spoel de bouten af en dep ze droog.
Smelt het ganzenvet in een braadpan en voeg de tijm, laurier en de knoflooktenen toe (snijd de knoflook 1x door midden).
Leg de eendenbouten hierin en laat ze 7 uur op 75°C garen.
Laat alles afkoelen en bewaar de bouten onder het eendenvet.
Heerlijk met gebakken (in eendenvet) aardappelen en een glas Cahors, een Fitou of Madiran erbij.
Liever avontuurlijk? kies een Portugese wijn gemaakt van een Portugese druif!
Bron: tekke - wildplazza