Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Chocolade truffels

Chocolade truffels
Een recept van Karin
Voor ongeveer 25 à 30 truffels, (net genoeg voor ons viertjes!).

Hak 250 gram pure chocolade van zeer goede kwaliteit.
Doe 2.5 dl slagroom en 25 gram boter in een pannetje en verhit beide tot het kookpunt.
Schenk dit mengsel over de chocolade en roer net zolang tot je een gladde truffelmengsel hebt.
Laat het afkoelen, onder regelmatig roeren zodat geen vel ontstaat.

Plaats het dan in de koelkast tot het stevig is (dat je er balletjes van kunt draaien).+/- 2 uur.

Bestuif je handen met wat cacaopoeder en schep met een lepeltje wat truffel mengsel in je hand en vorm er balletjes van.
Wentel dan de truffel dan door de cacao en doe ze in een vormpje of op een bord.

Bewaar ze in de koelkast.

Experiment = bijvoorbeeld likeur toevoegen als Grand Marnier, Pedro Ximenès, Cognac
of geschaafde amandelen, hazelnoten, gekonfijte gember of geconfijte sinaasappelschilletjes.


Het zijn zeer calorierijke bonbonnetjes!
Lekker bij de koffie, een glaasje Pedro Ximenes, Port of Monbazillac



Leuk om kado te geven!