Chineese tomaat
Chinese tomatensoep
Zin in heerlijke Chinese tomatensoep?
Maar geen zin in de lange rij bij de Chinees?
Maak hem dan lekker zelf!
Deze Chinese tomatensoep evenaart de tomatensoep van de echte Chinees!
Zo lekker dat je ervan blijft eten!
1 literwater
1 litertomatensap
2 kipfilets (in kleine stukjes snijden)
2 kippenbouillonblokjes
1 ui (snijden)
2 tenen knoflook
blikje tomatenpuree
6 el suiker
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 borrellepeltje sambal
1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
1 borrellepeltje sereh (citroengras)
2 el maïzena
Handje vol mihoen
Roerbak de ui totdat deze glazig is.
Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe.
Blus af met een liter water.
Voeg de bouillonblokjes toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
Haal het vlees uit de bouillon
Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh
Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
Roer de maïzena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
Voeg de mihoen toe
Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
Vlees toevoegen
(De 2e dag is de soep nog lekkerder!)
Bron: infoyo/Kreeftje 72