China
Het samenstellen van een Chinese maaltijd is een kunst op zich.
Diverse gerechten moeten uitgekozen worden zodat ze onderling in de juiste verhouding staan en bepaalde overeenkomsten en contrasten uitgewerkt worden.
Bijvoorbeeld licht tegenover krachtig, smeuïg tegenover knapperig, scherp tegenover mild.
Varkensvlees geniet de voorkeur, of anders kip of eend.
Vis, garnalen en krab worden ook vaak gegeten en
groenten die op dat moment overvloedig te koop zijn.
Eiergerechten zijn ook bijzonder geliefd en worden vaak gegeten.
Ongeacht de gebruikte bestanddelen moet het gerecht prachtig uitzien.
Het moet kleurrijk zijn en nooit somber, saai of kleurloos.
(Als een gerecht zelf geen bepaalde kleur heeft moet het gegarneerd worden met stukjes eigeel,
Reepjes roze ham of groene snippers prei).
Peking eend
Rijst
92 % van de produktie wordt in China gebruikt
Thee-plantage in Daarjeeling
Verschillende thee soorten:
Tieguanyin (groene thee)
thee 'parels' jasmijn
Yingzheng (gele thee)
Bai mudan (witte thee)
Lapsang (boven en onder)
witte thee met rozenblaadjes,
rozenknoppen
Gouden thee
thee bloemen
Matcha (theepoeder)
Les perles d'Or
Kruiden
Gember
"Swallow nest" Vogelnesten
Een bijzondere delicatesse
Vlees- en vis spies en... verschillende insekten
Chineese fondue
Gebruik van eet-stokjes
Kolen
Gestoomde hapjes
Wonton-soep
Gewokte gerechtjes
Ginseng
|