Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Champagne cocktails

Cocktails met Champagne

Wij zijn geen grote voorstanders om dure Champagne te mixen met andere producten.
Echter is het wel dat er veel vragen zijn over een aantal cocktails.
Probeer ze uit (maar niet meer dan 12 achter elkaar)

- Kir Royale
Een gewaagde verbetering van het eenvoudige cassis-wittewijn drankje.

- Le Crystal
1 deel Poire-William likeur op 3 delen Champagne
- Buck Fizz
Het origineel werd bedacht in de Buck’s Club in Londen en altijd gemaakt met champagne van het merk Bollinger. En inderdaad, hoe beter de kwaliteit van de champagne, hoe beter de smaak.
1 deel sinaasappelsap op 2 delen Champagne
- Amarettine
Amarretto en droge vermouth.
Gebruik demi sec als u van zoete drankjes houdt, neem anders een brut champagne. En wees gewaarschuwd, het is niet alleen maar een aantrekkelijk drankje!
- Palais royal
1/3 deel met gecrushed ijs.
Schenk de Cognac, Cherry Brandy en het citroensap over het ijs en vul aan met Champagne. Garneer de cocktail met een aardbei en een schijfje citroen!

- Alfonso
Dit is een fantastische manier om een champagne te veranderen in een stijlvolle cocktail.
Zet een champagneglas klaar met op de bodem het suikerklontje.
Druppel de angostura op het suikerklontje.
Druk met een lepel op het suikerklontje, zodat dit uiteenvalt.
Doe dan twee tot drie ijsblokjes in het glas.
Vul de cocktail verder, naar smaak, aan met ijskoude droge sekt.
De cocktail direct serveren
.
- Bombay Sherry Punch (voor 16 personen)
Een ongewone mix voor een feestje; u kunt hem zoveel verdunnen als u wilt, dus ideaal!
6 cl Marasquin
6 cl Triple Sec
5 cl suiker siroop
10 cl - Lemon sap
1 fles Cognac
1 fles Dry Sherry
4 flessen Champagne

Alle ingrediënten door elkaar mengen en minimaal 2 uren in de koelkast koelen.
De Champagne op het moment van serveren erdoor roeren.
- Long Tall Sally
Een behoorlijk koppige champagnecocktail met een vleugje kruiden.
Brandy, DryVermouth, Galliano, Mandarin Liqueur, ijs.

- Serpentine
Dit groene bubbeldrankje doet zijn naam eer aan: het heeft verborgen geheimen.
Vergeet niet de champagne tenminste twee uur voor de bereiding in de koelkast te zetten.
1 deel Amaretto, 1 deel Vermouth en 1 deel Champagne

- Chicago
Gebruik voor cocktails met zoete ingrediënten een droge champagne, vooral als u de rand van het glas van een randje suiker wilt voorzien.
Brandy met ijs
- Mimosa
Deze cocktail wordt zo genoemd omdat de kleur lijkt op die van de mooie gele, gelijknamige bloem.
In een champagneglas, een scheutje Grand Marnier in. Vul vervolgens aan met champagne (tot net onder de rand). Voeg tenslotte een klein scheutje sinaasappelsap toe.

- Passion mimosa
3-4 kleine aardbeien in een flute.
Schenk passievruchtensap over de aardbeien en vul aan met Champagne.

Disco Dancer
Serveer hem in een mooi longdrinkglas en u hebt het perfecte disco drankje.
1 deel crème de banana, 1 deel rum, een paar druppels Angostura bitters en ijs

- Campari Fizz
De bitterzoete Campari is een natuurtalent in deze mix met sinaasappelsap en champagne .
Voor kleur en smaak hoeft u eigenlijk niets toe te voegen.

- Ritz Fizz
Pak een champagne glas en schenk hier de Blue Curacao, de Amaretto en het citroensap in. Vul aan met Champagne, roer voorzichtig de cocktail door en garneer met een citroenkrul!

- Raspberry Mist (voor 24 personen)
Het perfecte drankje om een robijnen huwelijksdag te vieren.
6 delen Irish mint honing likeur, 450g aardbeien
Crushed ijs in een blender tot een ijs massa draaien.
4 flessen Champagne erdoor mengen

- Pink Sherbet Royale (2 personen)
Het perfecte drankje om een robijnen huwelijksdag te vieren.
1 deel brandy, 2 delen cassis op 3 delen Champagne

- Black Sparkler
Eenvoudig spuitwater zorgt voor een feestelijk zomers drankje. Wij willen het nog feestelijker maken en gebruiken rosé champagne.
2 cl Mozart Black chocolate liqueur, 2 cl cherry brandy, 2 cl cherry juice, wat druppels limoensap in een shaker doen.
Aanvullen met rosé Champagne


- Black Velvet
Zeg nooit dat het goede champagne bederft, maar geniet gewoon van een tijdloos, bedwelmend drankje.
Deze cocktail is ontstaan tijdens het plotselinge dood van prins Albert van Engeland in 1861 op 42 jarige leeftijd.
Als blijk van rouw vond men dat champagne schenken ‘not done’ was en mengde men het met stout bier.
Prins Albert was de echtgenoot van koningin Victoria. De dood van Albert had een hele grote impact op haar. Ze zou daarna in een isolement leven en voor de rest van haar leven in het zwart kleden.
De romance van Victoria en Albert is ook verfilm in de film ‘The young Victoria’.
1 deel champagne (gekoeld) op 1 deel stout bier (Guinness) (gekoeld) tegelijk tijd schenken op een heel rustige wijze in een pils glas. Ivm de koolzuur moet je het heel rustig doen.
Het symboliseert de zwarte of purperen armbanden die door de rouwenden gedragen worden.


- Velvet Mule
Dit koppige drankje heeft een interessant vleugje anijs en gember — een verrassend goede mix, vooral door de unieke smaak van de cola.
1 deel cassis, 1 deel zwarte Sambucca en 2 delen gemberwijn door elkaar schaken.
glazen vullen met gelijk delen cola en Champagne.


Velvet Cooler
Een zeer ongewoon drankje voor een zomers feestje, verfrissend en toch verrassend pittig.
2-3 el ananassap in een flûte schenken en gelijk hoeveelheid bier als Champagne erbij doen.

- Caribbean Champagne
Bananen en rum worden bijna als vanzelfsprekend geassocieerd met de tropen, maar bij de Cariben denken we niet direct aan champagne.
Bedenk echter wel dat Frankrijk en vele Caribische eilanden, zoals Martinique en Guadeloupe, een lange geschiedenis delen.
witte rum, crème de banane en gekoeld Champagne.

- James Bond
Verrassend en voor deze gelegenheid absoluut not shaken, maar ook niet stirred!
1 suiker klontje, 2 scheuten Angostura en 1 deel vodka. Aanvullen met Champagne.

- Prince of Wales
Een verpletterende versie van de champagnecocktail, drink hem niet te snel!
1 deel ruby Port, 1 deel Brandy, iets Angustura bitter, 1 lepeltje Cointreau en aanvullen met Champagne.

- Royal Julep
Zoals bij alle Juleps moet de mint eerst worden gekneusd en gestampt, zodat geur en smaak vrijkomen en kunnen worden opgenomen door de suiker en het water.
Alleen snijden zorgt niet voor voldoende geur en smaak.
Verse munt met suiker stampen. Aanvullen met Champagne.

- Champagne Cobbler
De Cobbler, een mix van sherry, suiker, citroen en ijs , was populair in de tijd van Charles Dickens.
Deze versie is veel koppiger en heeft veel meer bubbels.

- Pearl Cocktail
Geen parels of oesters hier, slechts een parel van een drankje, erg lekker als aperitief of after-dinner cocktail.
1 deel cognac, 1 deel koffielikeur, crushed ijs en versieren met een kers.

- Death in the Afternoon
Het gerucht gaat dat dit Ernst Hemingways favoriete drank was toen hij in Parijs woonde. De anijs zorgt voor een mysterieus en nevelig effect en is bovendien erg lekker!
1 deel Pernod op 2 delen Champagne.

- Josiah’s Bay Float (2 personen)
Dit is een fantastische cocktail voor een speciale gelegenheid in de zomer.
Hij is bedacht om er met z’n tweeën van te genieten, bijvoorbeeld tijdens een romantisch dinertje in de buitenlucht.
2 delen bruine rum, 1 deel Galliano, 2 delen ananassap, 1 deel limoensap, 4 theelepels suikersiroop.
Aanvullen met Champagne en versieren met een cocktailkers

- Jade
Een goede Jade voelt altijd koud aan- zoals alle cocktails zouden moeten zijn. Geen enkele bar kan ooit te veel ijs in voorraad hebben en dat geldt ook voor thuis.
1/4 deel Midori, 1/4 deel Blue Curacao, 1/4 deel limoensap, 1/4 deel Angostura, 2 delen crushed ijs, 2 delen Champagne en versieren met een schijf limoen.

- Wild Silk (2 personen)
Een fruitige cocktail met veel bubbels en ijskoude champagne.

- QM 2 (8 personen)
Een nieuw cruiseschip verdient een nieuwe cocktail en er worden dan ongetwijfeld ook veel gemaakt en gedronken op de vele majestueuze reizen.
Recept is het geheim van de Queen Mary!

- San Joaquin Punch (4 personen)
Een fantastisch bubbelende punch gegarneerd met in cognac geweekte gedroogde zuidvruchten.
1 el rozijnen in 6 tl cognac laten wellen. In een coupe doen.
2 dl champagne en 2 dl cranberrysap overheen schenken.

- The Footman
Als u meerdere glazen voorbereidt, maak dan de gin basis van tevoren en zet hem tot gebruik in de koelkast.
½ deel gin, 1 deel sinaasappelsap, 1 ijsblokje door elkaar kloppen.
Aanvullen met Champagne en garneren met 1 schijfje perzik.

- Christmas Cocktail
Deze heldere en sprankelende cocktail is gemakkelijk te maken voor veel gasten en u hoeft natuurlijk niet tot de kerstdagen te wachten om ervan te genieten.
1 suiker klontje in het glas leggen, 1 scheut Cognac, cranberriesap. Aanvullen met Champagne en garneren met een framboos.

- Sparkling Gold
Voor heel speciale gelegenheden, zoals een gouden bruiloft, kunt u de cocktail garneren met kleine spikkeltjes eetbaar bladgoud.

- Valencia Cocktail
In de streek rond Valencia groeien de lekkerste sinaasappels.
Dit is een prima manier om te genieten van de lokale product. Zonder twijfel een voorloper van de Buck’s Fizz.

- Tequila Slammer
Slammers worden ook wel ‘shooters’ genoemd. Het is de bedoeling dat u de ingrediënten direct in het glas schenkt, zonder te roeren.
Dek het glas met uw hand af om verspilling te voorkomen, zet het met een klap terug op tafel om de drankjes te mengen en drink het in één teug leeg! Gebruik een sterk glas!

- The Bentley
Champagnecocktails hebben de neiging lekkerder te worden naarmate u er meer van drinkt.

- Sparkling Julep
Champagne smaakt goed bij elke gelegenheid en dit is vooral een verfrissende manier om hem te drinken.
1 suiker klontje, verse munt en Champagne.

- Monte Carlo
In de wereld van het motorracen wordt altijd champagne gedronken, vooral in Monte Carlo.
Deze pittige cocktail zal er een succes zijn.
Wordt gemaakt van whisky, Benedictine en Angostura bitter


Bron: allesoverChampagne — de Champagnepagina