Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Cassis likeur

ZWARTE BESSENLIKEUR 1
Liqueur de cassis

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter
500 gram zwarte bessen
100 á 200 gram suiker
0,5 ltr alcohol van 40%

Bereiding
Was de bessen, rits ze (kuisen en ontdoen van steeltjes) en
doe ze in een pot met alcohol,
Laat drie maanden trekken.
Zeef de bessen uit de alcohol en voeg de suiker aan de alcohol toe.
Twee theelepel glycerine toevoegen.

Variaties
* Week wat zwarte bessenblad mee.
* Doe wat rode bessensap erbij voor een wat frissere smaak.
* Een handje frambozen geeft een mooi aroma.
* Bruine suiker of rietsuiker verdiept de kleur.
* Een scheutje kruidenextract, wat kaneel en/of een beetje honing maakt de smaak nog wat complexer.

ZWARTE BESSENLIKEUR 2
Benodigheden
500 gr zwarte bessen
250 gr suiker
3 kruidnagels
1 st pijpkaneel
1 fles (0,7 ltr) Brandewijn of Vodka.

Bereiding
Bessen, kruidnagels, kaneel en suiker in de fles doen.
Brandewijn of Vodka erbij.
Laat minstens 2 maanden in de zon staan.
Nu en dan schudden.
Filtreer daarna de bessen er uit.

Eventueel nog wat suiker erbij indien niet zoet genoeg.
Twee theelepels glycerine toevoegen.

In de kelder bewaren (hoe langer hoe beter).

Maak een kir van deze likeur: 1 deel crème de cassis op 5 delen witte wijn of
een kir royal : 1 deel crème de cassi en 5 delen Champagne




Bron: Home scarlet