Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Cantharel en scampi's

Cantharel en scampi's
Een recept van Dennis, die graag kok wil worden!

Maak wat bouillon van een blokje en kook daarin 5 ongepelde scampi's (per persoon).
Haal ze eruit en pel ze.
Fruit in een pannetje 2 sjalotten , voeg 250 gram cherrytomaten (in vieren gesneden),
10 cl NoillyPrat ,
5 cl room en
de karkassen van de scampi's toe.
Laat dit ± 20 minuten pruttelen.
Haal dan de karkassen eruit en mix de resterende groente.
Voeg aan het mengsel 150 gram cantharel (liefst kleintjes) en laat nog 5 minuten koken.
Breng op smaak met zout en Piment d'Espelète.

Klop 10 cl room met 1 eigeel en wat zout en peper.
Schik 5 scampi's per schaaltje, doe de gemixte groente erover en dan de geklopte room.

Schuif de schaaltjes in een voorverwarmde oven en gratineerd ze.
Lekker met geroosterd brood en een glas Muscat Sec of een iets belegen witte Bourgogne....
of een glas Champagne!



bron: station gourmande - foto- smulweb