Campari
CAMPARI
Mag direct gebruikt worden. Na rijping verbeterd echter de smaak.
Benodigdheden
10 gr gewone sinaasappelschil (onbespoten en zo weinig mogelijk wit)
2 gr kaneel
2,5 gr angelica (engelwortel)
2 gr anijs
3 kruidnagels
0,5 gr gentiaan
1 gr kalmoeswortel
4 jeneverbessen
0,65 liter Vodka of Brandewijn
sap van ½ pompelmoes
75 gram suiker (of aangepast aan eigen smaak).
rode wijn
Bereiding
Maal of plet de kruiden zachtjes platter en fijner en voeg deze samen met de Vodka of Brandewijn in een bokaal of fles.
Laat 2 weken trekken bij kamertemperatuur.
Zo nu en dan eens schudden.
Filtreer het aftreksel na de maceratie door dubbele koffiefilter.
Los 75 gr suiker op in deze mengeling, voeg pompelmoessap erbij en giet alles in een fles van 1 liter.
Opvullen met rode wijn tot 1 liter.
Bron: home scarlet