Charolles - Bourgogne
Reizen in een streek voor fijnproevers
Overal ter wereld is bij mensen die van lekker eten houden het vlees van de Charolaisrund bekend.
De Charolais is in Frankrijk niet alleen het belangrijkste vleesras maar tevens één van de oudste rassen.
Deze vee soort stamt oorspronkelijk uit Charolles in Bourgondië.
De Charolais is zwaar gespierd,
behoorlijk groot en melk wit van kleur over het hele lichaam.
De netto vleesopbrengst is heel hoog en van het karkas met zijn dikke, gelijkmatige verdeelde spiermassa's, valt maar weinig af.
Veehouderij
Charolais
Varkensvlees
Gevogelte
Wild als ree, wild zwijn, fazanten en lijsters.
Landprodukten
Slakken: escargots de Bourgogne
Landbouwproducten
Kersen uit de Yonne:
Bigarreaux en
Marmottes
Vis
Forel
Aal
Vleeswaren
Braadworsten uit Troyes
Droge saucisson, ook met knoflook
Ham uit Morvan, een boerenham met een ouderwets smaak.
Kaas
Chaource
Saint-Florentin
Epoisse
Soumaintrain met zijn uitgesproken "goût de terroir".
Suiker- en banketbakkerswerk
Corniottes de Sens
Escargots et Nonettes d'Auxerre
Schuimgebak uit Chablis
Granits de Semur-en-Auxois
Bûchettes de Clamecy
Macarons de Sens
Wijnen
Chablis Grand Cru
Chablis Premier Cru
Chablis
Petit Chablis
Irancy
Coulanges
Sauvignon Saint-Bris
Bourgogne Tonnerre(sinds 2006)
Gastronomie
Forel met dragonsaus
Andouillette
Grenadins van kalfsvlees
Kip in korstdeeg
Molsla met gebakken spekreepjes
Warme ham van Chablis
kip met dragon
Bijzonder
De wijngaarden
|