Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Blini's

"Blini's van Cees en Ineke"

Heerlijk 's avond's wanneer Auke en kleine Atze op bed liggen!

Schep in een kom 75 gram bloem, 75 gram boekweitmeel,
een snufje zout en een halve zakje gedroogde gist door elkaar.
Klop 2 dl. melk en één ei erdoor.
Laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.

Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er 4 juslepels beslag erin.
Bak de blini's tot de bovenkant droog is,
keer ze en bak de onderkant mooi bruin.


Leg de blini's op de plank, schep de zure room (met mierikswortel, of met zout, peper en bieslook) erop.

Verdeel heerlijke gerookte zalm erover en Geniet!

Lekker met
Champagne of met een droge witte wijn als een Chablis of een Sancerre.


P.S. Hier de snelle recept van blini's.
Originele recept is een 4 stappenplan en stijfgeklopte eiwit.


Heb je maar 4 of 6 blini's nodig kun je het volgende recept volgen:
Splits een ei en klop met een garde
1 tl poedersuiker,
60 gram bloem,
1 tl bakpoeder,
200 ml melk
en een mespuntje zout tot een beslag.
Klop het eiwit in een andere schone kom stijf en schep voorzichtig door het beslag.
Gelijk gereed om te bakken!



Heb je blini's over?
Ze zijn met suiker lekker bij het ontbijt.
Drink dan koffie in plaats van Champagne.


Of maak er een voorgerecht met Parmaham,
halfgedroogde tomaten, basilicum, olijven en kappertjes.