Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Bietjes anders..

Bietjes anders,
op de manier van Toon (met bietjes uit Tine's tuin)

1- Bieten koken
Kook 2 biologische bieten met
25 gram rodebessen gelei,
25 gram cassis gelei
en
het sap van 2 sinaasappels
ongeveer 1 uur totdat de bietjes zacht zijn.

Maak daarvan een mousse, meet het gewicht en voeg gelatineblaadjes (eerst weken) eraan toe.
(Er is 5 blaadjes gelatine nodig op 1 liter vocht = dus zelf rekenen).

2- bieten brunoise
Maak een brunoise van 1 rauwe biet (miniblokjes), voeg daar frambozenwijnazijn en iets sinaasappelsap aan toe.

3- Bloemkoolmousse
Maak nu een bloemkoolmousse.
Kook een aantal bloemkoolroosjes in melk met zout, peper en nootmuskaat .
Mixen tot een dikke puree en laat het afkoelen.
Voeg dan op 50 gram bloemkoolpuree 50 gram stijfgeklopte room toe.

4- Opmaken
Eerst de bieten mousse,
dan de brunoise van rauwe biet (uitgelekt) en
dan de bloemkool mousse.

Garneer met wat haringcaviaar en een blaadje groen.
Zo mooi en zo lekker.
Drink hierbij een glas stevige rosé, een Provençaalse of een nieuwe Wereld!  


P.S. Blief je geen bietjes?
Maak een gerechtje met
tomaat, geitenkaas en rucola pesto.

25 cl tomaten sap koken met tabasco, selderijzout, peper en een snuifje suiker.
1 + 1/4 gelatine blad (eerst geweekt) erbij doen.
Jonge geitenkaas mixen met bieslook, wat yoghurt en citroen.
Rucola pesto maken van 25 gram rucola, 1 ijsklontje, 5 cl olijfolie en zout en peper.

Maak het gerecht in laagjes af.

Hierbij is een Sauvignon Blanc lekkerder.


Ook lekker = Een bietje in de oven garen ± 1 uur op 150°C met rozemarijn, olie en sinaasappelzestes.
Af laten koelen en besprenkelen met ingedikte sinaasappelsap en platte peterselie.

Verse gemalen peper en iets zout erover.




Bron en foto's: supertoinette - eastfrenchcook - odelices- papilles et pupilles