Bief van Sip
Bief van Sip
Niet van dat dun gesneden spul!
Laat bij de slager een dikke tournedos snijden.
Insmeren met olie en op kamertemperatuur laten komen.
Bak hem op de grill (of in de grillpan).
Keer hem op het moment dat hij vanzelf loslaat (+/- 3 tot 5 minuten).
Bak hem zo verder tot hij weer van zelf loslaat.
Zet hem op een voorverwarmd bord en laat hem 7 minuten rusten.
Eet hierbij heerlijk krokant gebakken aardappelen.
Als je tijd hebt, maak hierbij een Bearnaise saus .
Even lekker bij het vlees als bij de gebakken aardappels!
Roer 3 eidooiers uit.
Meng dit met 1 eetlepels kruidenazijn en 1/4 dl water in een pannetje en roer dit au "bain-marie" tot de saus is gebonden.
Roer dan 200 gram boter er in stukjes door en maak het geheel af met peper, zout, 1 eetlepel dragon en 1 eetlepel kervel (vers gesneden).
Drink een glas Gigondas, een stoere Argentijn op basis van Cabernet Sauvignon druiven of ander stevige rode wijn.
Ook lekker met kartoffelsalade.