Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

België

België

België staat bekend om de patat maar de keuken heeft veel meer te bieden.
De Belgische keuken is een combinatie van de Nederlandse keuken en de Franse keuken.
Doordat België aan de kust ligt, wordt er relatief veel vis gegeten, meer dan in Nederland.
In het oosten van Vlaanderen bevinden zich de grote velden waar veel groente wordt verbouwd.
Vlees en gevogelte komen voor een groot gedeelte uit Nederland.

De mooie ingrediënten worden verwerkt in schitterende gerechten.
Zo zijn de Belgen verzot op hutspot en natuurlijk Gentse waterzooi.
Veel traditionele gerechten, zoals
Vlaamse karbonade of
konijn met pruimedanten, ontlenen hun karakteristieke smaak aan het feit dat het vlees bij de bereiding in bier wordt gesmoord.

Bier is dan ook een geliefd ingrediënt in de Belgische keuken.

Tomaat gevuld met grijze garnalen
Drink hierbij een glas Pinot Blanc of Pinot Gris

Garnalen kroketten
Voor recept klik hier
Drink er een glas gekoeld Catarratto bij

Mosselen (liefst met frites) en
een glas Jupiler bier ,
een glas Waterloo
een Duveltje of
een van de 1000 andere soorten Belgische Bieren.
Ook een glas Muscadet sur lie is een aanrader.

Zeg geen bonbons tegen pralines!
zelf een chocolade truffel maken, klik hier

Luikse wafel,
lekker op straat eten, en dan een puntzak friet!

Gentse waterzooi,
een stoofgerecht met kip, groente , wijn en room.
Wordt ook met vis bereid.
Drink er een glas witte Bourgogne bij.