Mâcon en Beaujolais
Een befaamde wijn, eenvoudige keuken en veel bistro's
Beaujolais is één van de meeste gedronken wijnen ter wereld en elk jaar wacht men zo tegen 15 november (3de donderdag in November) reikhalzend op de aankomt van de Beaujolais Nouveau, een lichte, fruitige rode wijn die lekker wegdrinkt.
Je hebt Beaujolais-Villages en Cru de Beaujolais met elk een eigen karakter.
Veehouderij
Gevogelte, vooral kip
Landbouwproducten
Bloedrode kersen
Perziken
Zomerperen
Walnoten, tamme kastanjes en fruits secs
Kaas
Bleu de Bresse
Saint-Marcellin
Picodon, een geitekaasje
Bouchons
Rigotte
Wijnen
Beaujolais Nouveau of Primeur
Beaujolais
Beaujolais-Villages
Brouilly
Chénas
Chiroubles
Côtes de Brouilly
Fleurie
Julienas
Morgon
Moulin-à-Vent
Saint-Amour
Regnié
Hier de Hospice de Beaujeu.
Mâcon
Mâcon-Villages
Pouilly-Fuissé
Pouilly-Loché
Pouilly-Vinzelles
Saint-Véran,
de laatste vier zijn altijd wit, droog en fruitig met een fijn boeket.
Suiker- en banketbakkerswerk
Amandelspijs
Geglaceerde kastanjes
Kastanje crème
Galets met chocola
Pralines
Gekonfijte noten
Nougat
Vleeswaren
Rosette tendre
Jesus
Tête de cochon roulée et pistachéé
Cervelas met truffels
Saucisson
Boterzachte ham aan het bot
Gastronomie
Visfrituur
Quenelles Financière
Poularde Demi-Deuil (met truffel onder de huid)
Levertaart van gevogelte
Parelhoen van Bruyère
Notentaart
Bugnes
Pognes de Roman en de Valences
|