Asperges ... ze zijn er volop!
Niet dat wij ze nog verkopen, maar we hebben wél geweldige aspergebegeleiders.
De eerste keer komen ze traditiegetrouw met kersverse krieltjes, beenham en boterjus op tafel vaak met een fles Pinot Blanc...
In de Alsace (Elzas op z'n Frans) drinken ze overigens zelden of nooit Pinot Blanc bij asperges.
Daar is Muscat de aspergewijn. Deze wijn neutraliseert het bittertje in de asperge waardoor die geen invloed heeft op de fruitigheid van de wijn en het gerecht als geheel nog milder wordt.
Het fijne bittertje in de Muscat sluit als het ware een verbond met het aspergebitter.
MAAR GA EENS OP AVONTUUR met Een Italiaan of een Spaanse witte wijn:
de 12e Mezzo Malvasia of de BIO Barahonda Verdejo/Sauvignon …Deze wijnen hebben beide aroma's van tropisch fruit en bloemetjes.
Ook hebben wij de volgende 2 witte wijnen in het 'zonnetje' gezet: De eerste is een Charmeur (naar BERT vernoemd) uit Zuid-Frankrijk!
1 - PhiliBERT du Charme Chardonnay, een licht-aromatische wijn, soepel en elegant, verleidelijk, delicaat met het subtiele parfum van ananas, perzik, acaciabloemen en een volle, aangename smaak.
Lekker met vis, bij asperges, met wit vlees en witte schimmelkazen.
De tweede is gemaakt met een bijzondere druif: de Rolle of wel Vermentino!
2 - AllNat Mas FRANSE SENSATIE! Levendig en rond met fruitige tonen van gele en witte perzik, ananas en een vleugje citrus.
Veel fruit en smaak! Passie en pit in de afdronk. Een wijn om gekoeld te drinken bij een schaal met zeevruchten of met asperges.
Een voorgerecht van Ger Sprenkeler die hij vroeger bij Club 10 Havelte serveerde...
Kook wat witte asperges beetgaar. Schik ze op een bord en leg daarop flinterdun gesneden plakjes verse zalm.
Bord heel even in een verwarmde oven zetten tot de zalm iets kleurt.
Maak een dressing van ingekookte balsamico met iets olie, verse peper en zout. Doe wat dressing op de zalm, verse gesneden dragon OF kervel en serveer het direct.
|
 |