Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Arjen's kip

Gebraden kip
Een recept van Arjen en Aja uit Zuidwolde... de echte poelier!

Maak een kruidenboter van
80 gram boter,
2 lepels peterselie,
2 lepels dragon en 2 knoflookteentjes

Koop een grote kip (± 1 1/2 kg) van zeer goede kwaliteit en
maak het vel los (je handen moeten ingevet met olie zijn)
Smeer het kruidenboter mengsel onder en
boven het vel van de kip.
Braad hem gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 190°C.
Telkens bedruipen met het vrijgekomen vet.
Eventueel afdekken met aluminiumfolie als het vel te bruin wordt.

Minsten 15 minuten laten rusten voordat je hem gaat snijden.
Serveer er geroosterde aardappelen bij die je onder de kip hebt gelegd!!!

Drink een heerlijke rijpe Viognier of een Pinot Grigio Reserva uit Trentino erbij.
Liever rood, dan een Merlot uit de Languedoc is heerlijk erbij.

Iets anders met een kip?

Met 25 teentjes knoflook en "chemise" (in de schil).