Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Appels en Calvados

Geflambeerde appelen met Calvados
Het lievelings toetje van Annet!


Appelen in partjes snijden en zachtjes bakken in de koekenpan tot
ze zacht zijn.

Bruine suiker eraan toevoegen en dan...
flamberen met Calvados.
(Denk aan je haren en de afzuigkap!)

Lekker als toetje,
- naturel,
- met room,
- met vanille- of kaneelijs,

OF:
als halve appels met gevogelte,
- met gebakken eendenborst,
- met gebakken bloedworst.

Liever in blokjes gesneden?
of liever peren.
Peren flamberen met perenlikeur!


Bourdelots Normands
(of Rabotte/Douillon)
In een deegjasje gebakken appelen of peer:
appel/peer insnijden (om openscheuren te voorkomen)
appel/peer uithollen en vullen met boter
suiker er aan toevoegen en dan Calvados erbij schenken

iets water erbij doen (om het aanbranden te voorkomen) en ± 15 minuten op 150°C bakken in een voorverwarmde oven

Als de appelen/peren gaar zijn, iets af laten koelen en
1 appel/peer in het midden van het deeg leggen.
Dan 'plakken' met los geklopt eigeel
- dekseltje deeg erop 'plakken'
- vormpje erop insnijden,
- en met eigeel kwasten voor een mooie kleur.
In de oven opnieuw bakken tot het deeg
gaar en gekleurd is.