Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Annet's soep

Knolselderij soep van Annette
Heerlijke soep"je"
die Annette in een koffiekopje serveert met een toefje room!

Schil een knolselderij en snijd hem in blokjes.
Fruit 2 sjalotjes glazig in wat boter of olijfolie.
Voeg +/- 1 liter water en 1 groentebouillontablet toe en de blokjes knolselderij.
Als het kookt, voeg dan 1 bekertje slagroom toe + het groen van de knolselderij (in zijn geheel, want het wordt later verwijderd).
Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.

Pureer de soep met de staafmixer.

Serveer deze soep in voorverwaarmde borden of zoals Annette in warme koffiekopjes, want deze soep moet heel heet gegeten worden.

Lekker met
- reepjes gerookte zalm,
- met reepjes paling
- met geroosterde hazelnoten
- of enkel met room.
Bij deze cappuccino van knolselderij is een glas frisse wijn als een witte Loire een aanrader, gemaakt van de Sauvignon druif bijvoorbeeld.

- Ook lekker met iets kerrie, garneren met appel en croutons of
- met stijf geklopte room, Fourme d'Ambert en geroosterde amandelen of
- op dezelfde manier, kun je een bloemkoolsoepje maken.
Garneer met croutons en verse bieslook.





Bron: annette - bolliskitchen - kookjij