Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Agnes's soufflé

Frambozen-soufflé van Agnes
Een succesnummer, want hij lukt altijd, stort niet in en is voortreffelijk!

Verwarm de oven voor op 180°C
Houd 18 frambozen over van 350 gram verse frambozen .
Pureer de rest met de staafmixer, druk de puree boven een kom door een zeef.

Vet de soufflébakjes royaal in met boter (ook de randen) en bestrooi ze met suiker(30 gr) .
Snijd de achtergehouden frambozen doormidden en beleg hiermee de bodem van de bakjes.
Klop in een vetvrije kom 4 eiwitten bijna stijf, voeg 100 gram poedersuiker al kloppend in delen toe en klop het eiwitschuim dan verder tot een dikke massa met stevige pieken.
Spatel de frambozenpuree voorzichtig door het eiwitmengsel.
Verdeel het mengsel over de soufflébakjes en bak de soufflés in +/- 7 minuten in de oven.
Bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer DIRECT.


Drink een Moscato Spumante, met een framboos in het glas