Aardbeien soep
Aardbeiensoep van Anneke
Anneke maakt deze soep als dessert, makkelijk, heerlijk en licht!
Doe 500 gram aardbeien (op 4 mooie na),
in een grote kom samen met 4 eetlepels citroensap .
Doe 70 gram suiker en een glas Cava erbij en meng alles samen met de staafmixer (of in een keukenmachine).
Zet dit mengsel in de koeling tot vlak voor het gebruik.
Giet de soep in een dessertschaaltje, een glas of in een diep bord.
Bestrooi met flinterdunne reepjes basilicum .
Doe een bolletje citroenijs of citroensorbet in het midden en garneer met de overgebleven aardbei.
Drink hierbij de gebruikte Cava.
Een 'rosé' Prosecco is ook heerlijk vanwege zijn "aardbeien"smaak. Prosecco Raboso.
Vin du Bugey is ook een goede keuze (uit de Savoie)
Ook lekker met een bolletje vanille ijs.
Heerlijk met goede rijpe peren!
en met kersen.
500 kersen, 20 cl Muscat en 50 gram suiker.