Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Aardbeien en rabarber

Aardbei + rabarber
Zoet en Zuur

een recept van Tine, met rode rabarber uit haar tuin

Maak een siroop van suiker en water.
Laat hierin de rabarber koken tot moes (+/- 15 minuten)
Ongeveer 100 gram suiker op 250 gram rabarber.
Zeef de rabarber door een zeef om alleen het sap te overhouden.

Angelica sap:
Bind het sap met wat Agar-Agar en laat het iets afkoelen.
(Hoeveelheid Agar-Agar hangt van de hoeveelheid sap dat je overhoudt)
Als je het kunt vinden, doe in het nog warme rabarbersap een aantal verse angelicablaadjes .
Doe wat verse aardbeien in het iets lobbige sap en eet hierbij wat geklopte slagroom .

Heerlijk met een glas Cava Rosado of een Brachetto.


Bron: Tine