Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

7 uren lam

Lamsschouder,
in 7 uur gegaard

zo zacht, mals en bijzonder

Braad een lamsschouder aan tot hij bruin gekleurd is in een ovenvaste stoofpan.
Voeg uitjes, wortel, tijm, laurier, rozemarijn, 2 bouillonblokjes, zout en peper toe.
Voeg water toe totdat het vlees er helemaal onder staat en zet het in een voorverwarmde oven op 150° C gedurende 5 uren zonder deksel.
Af en toe het vocht over het vlees heen scheppen.

Na die 5 uren, deksel op de pan en een nacht laten rusten.

Volgende dag nog eens 2 uren in de oven op dezelfde temperatuur, maar nu met de deksel op de pan.

Drink er een rode Bourgogne bij.
Avontuurlijk drinken = kies dan een Negroamaro uit Italië of
een Pinot Noir uit de Elzas!



Bron: bcommebon