Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Fondant au chocolat

Een toetje van Jo...
Stoer van buiten, zacht van binnen!


Fondant au chocolat


Verwarm de oven voor op 180°C
Smelt 125 gram boter
met 125 gram pure chocolade op laag vuur.
Klop 2 eieren en 2 eierdooiers los met 50 gram suiker .
Spatel ze door het chocolademengsel en klop met een garde 50 gram bloem erdoor.
Vet 6 ovenschaaltjes, of 12 mini schaaltjes met boter en bestrooi ze met suiker.
Draai de bakjes goed rond zodat ieder hoekje en randje bedekt is en schud overtollige suiker eruit.

Schenk het pure-chocolademengsel tot 3/4 in de bakjes
en doe in het midden van ieder bakje een (of twee) dobbelsteentjes chocolade van jouw keuze (wit, noten, melk of puur).

Bak de taartjes 10 à 12 minuten in de oven.

Laat even afkoelen en stort de taartjes dan op het bord.
Eventueel bestrooien met poedersuiker.

Serveer direct.

Heerlijk met een glas Banyuls.

Iets bijzonders ermee doen?
In een vierkante vorm bakken, iets langer laten afkoelen, in blokjes snijden
en bestrooien met groene theepoeder(wako).
Drink in dit geval een kopje groene thee.

In een eierdop (eerst goed uitkoken!) serveren.