Billetjes/groene gras
Blote billetjes in het groene gras
Ouderwetse recept... het zou een kater doen verdrijven!
Kook 250 gram witte bonen , nadat ze een nacht geweekt hebben in ongeveer 1 uur gaar.
Laat 500 gram gezouten snijbonen 1 nacht in het water ontzouten en spoel ze goed af.
Kook ze 20 minuten voor.
Breng 1 kilo aardappelen aan de kook.
Leg de voorgekookte zoute snijbonen en een rookworst er bovenop.
Kook dit samen ongeveer 30 minuten, controleer of de aardappelen gaar zijn.
Haal de worst uit de pan.
Giet eventueel kookvocht af en stamp aardappelen en snijbonen door elkaar.
Voeg eventueel warme melk , boter of spekvet toe.
Roer tenslotte de gare witte bonen erdoor.
Proef en maak op smaak met peper (zout hoeft waarschijnlijk niet meer toegevoegd te worden) en serveer de worst apart.
Lekker als je nog gebakken spekjes en
jus erbij serveer.
Drink er een Côtes-du-Rhône bij.