Webshop Eleveld Steenwijk
Aanmelden nieuwsbrief Eleveld Steenwijk
Eleveld Steenwijk

Truffeltaart van Ineke

Truffeltaart van Ineke.

Deze aten wij voor het eerst bij een wijnproeverij van de Spaanse les met een glaasje Pedro Ximenes, en het zelfde recept, maar dan gehalveerd, aten wij thuis met een glas oude Banyuls.
Het recept is afkomstig uit de VOLKSKRANT magazine met als titel :
"Wie zoiets heerlijks kan maken verdient diep respect"

VOOR 16 ZEER
CALORIERIJKE PUNTEN;
600 gram goede, bittere chocola
6 deciliter slagroom
3 afgestreken eetlepels fijne suiker
een borrelglas amaretto of cognac (Wij gebruikten de drank die wij erbij dronken - Heaven on Earth,
Banyuls of Pedro Ximenes)
1 pak bastogne of sprits koeken
150 gram boter en
cacaopoeder
.

Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm van 27 cm. zodat de bodem bedekt is.
Vermorzel de koeken in de keukenmachine, smelt de boter (niet te heet) en roer dit door het kruim, bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad en zet even in de koelkast.

Klop intussen de slagroom stijf met de suiker.
Breek de chocola in stukjes, smelt deze niet te heet au bain marie (pas op dat er geen water of stoom in de chocola komt, dan wordt het klonterig!) tot een dikke lauwe saus.
Giet de gesmolten chocola, al kloppend met de mixer, in één keer snel bij de slagroom, klop door tot alles vermengd is.
Klop dan pas de gewenste likeur erdoor, en giet het mengsel in de vorm.
Laat een hele nacht in de koelkast opstijven, zeef er een laagje cacao over. Verder niet garneren, dat is niet chic.
Haal de taart uit de vorm en snijd hem in smalle puntjes.


GENIET !!
Niet goed voor je lijn, maar erg lekker!